Geschiedenis

Gerwen

1979 – 1981, Frituur de Smulhoek

Op 9 november 1979 beginnen Toon en Lies van Hoof samen hun eigen frituur.
Zij nemen hun eerste frituur over en noemen deze Frituur de Smulhoek, deze friettent was gevestigd op de hoek van de Akkerstraat en Gerwenseweg in Gerwen.
Toen al werd de friet door hen vers gesneden, voorgebakken en afgebakken.

Gerwen

1981 – 1983, Frituur van Hoof

Na de succesvolle start met Frituur de Smulhoek, verhuizen zij een paar deuren verder, naar een grotere cafeteria. De cafetaria op de heuvel in Gerwen wordt overgenomen en omgedoopt naar Cafetaria van Hoof. Men gaat met op dezelfde vertrouwde wijze verder met het bereiden van kwaliteitsproducten.

Eindhoven

1983 – 2004
Cafetaria van Hoof

In het voorjaar van 1983 is het wederom tijd voor een nieuwe snackbar, Frituur van Hoof wordt overgedragen aan Toon’s broer Hans van Hoof. Toon en Lies starten dan Snackbar van Hoof in Eindhoven. Na een grote verbouwing in 2000 wordt Cafetaria van Hoof de nieuwe naam op de voorgevel van de frituur van Hoof aan de st. Bonifaciulaan in Eindhoven. In deze horeca gelegenheid wordt door de familie van Hoof ruim twintig jaar verse friet gebakken.

Venray

2006 – 2015Lunchcafe Uniek

Na ruim vijfentwintig jaar met veel plezier friet te hebben gebakken zijn Toon en Lies van Hoof toe aan een nieuwe uitdaging. De nieuwe uitdaging is een lunchroom, de keuze valt in 2006 op een lunchroom in het centrum van Venray. De bestaande Lunchroom wordt voorzien van een nieuwe interieur en een nieuwe naam: Lunchcafé Uniek.

Nuenen

2016 Frituur van Hoof

 Sinds 10 februari is Frituur van Hoof gevestigd in het voormalige pand van Boekhandel van de Moosdijk (linkerzijde). De winkel is volledig verbouwd tot de nieuwe frituur voor Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Makkelijk bereikbaar en ruim voldoende parkeergelegenheid (o.a. tegenover de Aldi).